Recept:Sommarbakelser med jordgubbar och riven choklad
- Inga fler recept. Lägg till ett nytt
Gör fina små bakelser av dessa muffins.
Ingredienser
För ca 12 muffins
- 2½ dl sojamjölk
- 1 tsk äppelcidervinäger
- 1,8 dl153 gramsocker
12 msk
36 tsk
- 1½ dl135 gramrapsolja eller solrosolja
10 msk
30 tsk
- 3 dl180 gramvetemjöl
20 msk
- 2 msk16,5 grammaizena
6 tsk
- ¾ tsk3,75 grambakpulver
3,75 krm
- ½ tsk bikarbonat
- 3 tsk8,4 gramvaniljsocker
1 msk
- ½ tsk3,125 gramsalt
0,167 msk
- Till garnering:
- 1 paket vispbar soja- eller havregrädde
- riven mörk choklad
Blanda sojamjölken och äppelcidervinägern i en bunke och låt stå några minuter. Häll i socker och olja i mjölken och vispa med elvisp. Häll sedan ner mjöl, maizena, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker och salt under omrörning och vispa tills smeten är jämn utan klumpar. Fyll muffinsformarna till 2/3 delar. Grädda muffinsarna i 175 °C i 20 – 25 minuter.
Låt dem svalna på ugnsgaller. När de är helt kalla, så vispa grädden enligt anvisningar på förpackningen (ca 2 min) och lägg eller spritsa en klick på varje muffins. Toppa med jordgubbar, körsbär eller chokladen.
Tips: Du kan också hacka ner chokladbitar eller blåbär i smeten innan du häller smeten i muffinsformarna.
Senast uppdaterad 2013-07-19 20:08